Korrekt aktivering af din hund​

Adfærdsbehandler Laila Meldgaard​

Vores eksaminerede adfærdsbehandler informerer:​

Mange hunde elsker at løbe efter bolde/pinde der bliver kastet eller trække i legetøj med ejeren. Når hunden er ovenud glad og ivrig, så kan det være svært at se det forkerte i denne aktivitet. Men når denne aktivitet er ovre for ejerens vedkommende, så har hunden ofte svært ved at falde ned igen. Dette bliver let til stress som forplanter sig i kroppen.

Fejl stimulering (over eller understimulering) eller manglende mentalaktivering er ofte rodnettet til mange adfærds problemer. Nogle hunde lukker sig inde i sig selv og bliver passive, men størstedelen bliver overgearet og stresset.

Når hunden leger bold/pindekast eller trække lege, så udløser den hormonerne adrenalin og cortisol. Disse er 3-6 dage om at forlade kroppen igen. Det betyder også, at hvis denne aktivitet finder sted jævnligt, så ender hunden ret hurtigt med kronisk forhøjet stressniveau.


Forhøjet stressniveau kommer blandt andet til udtryk ved, at hunden typisk overreagerer i forskellige situationer (kører alt for højt op), har svært ved at finde ro i hverdagen, manglende koncentration, manglende impulskontrol og har svært ved at være alene hjemme.

Ved vild leg udløses der også dopramin, adrenalin & endorfiner. Disse er vanedannende og derfor ser man også, at hunde kommer og smider bolden for fødderne af ejeren, for at der skal leges. Hunden jagter sit daglige "fix".

Dopramin giver hunden en følelse af "lykkerus" og ses i forbindelse med afhængighed hos f.eks. ludomaner.

For at aktivere hunden korrekt, så skal den mental aktiveres. Dette sker absolut bedst ved, at lade den arbejde med sin næse. Dette kan f.eks. være ved at gå spor, træne sporten Nose Work, anvende snusemåtte eller lave fodersøg på græsplæne.


En hund bør snuse/søge sammenlagt 1 time om dagen, hvilket er langt mere tilfredsstillende for den, end 10 km. gåtur. Korrekt aktivering gør at hunden bliver gladere, mere i balance og har det bedre

Se vores åbningstider

Mandag - fredag kl. 9-17

Hver morgen mellem kl. 08.00-09.00 bliver telefonen besvaret af en dyrlæge eller veterinærsygeplejerske

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut:

  • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 08.30 – 09.00
  • Åben konsultation (uden tidsbestilling): kl. 09.00-10.00
  • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 14.00-17.00

Kontakt os​

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut:

  • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 08.30 – 09.00
  • Åben konsultation (uden tidsbestilling): kl. 09.00-10.00
  • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 14.00-17.00 eller efter aftale

Du kan ringe til os for at høre mere om mulighederne eller for at bestille tid på telefon: 86 43 39 33. Du kan også sende en mail til: dyrehospitalet@hotmail.com, så vender vi tilbage så hurtigt vi kan med mere information om priser osv. Vi ser frem til at hjælpe dig og dit kæledyr.

​​

HORNBÆK DYREHOSPITAL ApS

Normansvej 10, 8920 Randers NV

CVR: 30613120