​Leder du efter en god kanin-dyrlæge? Hos Hornbæk Dyrehospital kan din kanin komme til sundhedstjek, blive vaccineret, steriliseret/kastreret og behandlet, hvis den er syg. 

Vores klinik ligger i Randers tæt på byer som Langå og Spenstrup, og den er nemt tilgængelig for hele nærområdet. Du kan altid ringe til os på telefon 86 43 39 33 for at bestille tid.

Neutralisering af kanin hos dyrlæge

Vi anbefaler, at både han- og hunkaniner neutraliseres. Neutraliserede kaniner bliver oftest mere rolige og kælne, idet de ikke er stresset og forstyrret af hormoner, som gør dem territoriale og pirrelige. Da tamkaniner ikke har nogen parringssæson, vil de være hormonelt påvirket året rundt.

Studier viser, at op til 80% af ikke-neutraliserede hunkaniner udvikler kræft i livmoderen, derfor forøger sterilisation både dyrets velvære og liv.

Hvornår kan kaniner neutraliseres/steriliseres?

Neutralisering af hankaniner kan udføres fra 12 uger, hvis testiklerne er på plads i pungen, ellers afventer man op til 2 måneders alderen, og ser om testiklerne er faldet ned på plads. Er de ikke nede herefter, er kaninen kryptorchid. Det vil sige, at testiklerne ligger et sted mellem bughulen og pungen. Det kan i disse tilfælde ligeledes være en god ide at få kønsbestemt kaninen igen, da der kan være tale om en hunkanin. Er den kønsbestemt i en meget tidlig alder, kan man i enkelte tilfælde tage fejl.

Hunkaniner steriliseres bedst, når de er mellem 4 og 6 måneder. I den alder fjerner man kun æggestokkene, da der ikke er risiko for livmoderkræft. Er hunkaninen over 6 måneder fjerner man både æggestokke og livmoder grundet risiko for livmoderkræft.

Vaccination og sundhedstjek af kanin hos dyrlæge

Vi anbefaler et årligt sundhedseftersyn, hvor din kanin bliver undersøgt ved det, vi kalder en klinisk undersøgelse, her kan man ud fra spørgsmål til dig som ejer blandt andet om kaninens ædelyst og væremåde derhjemme, kombineret med hvad vi mærker og lytter os frem til, vurdere om kaninen umiddelbart virker sund og rask.

Finder vi noget unormalt ved denne undersøgelse, kan det blive nødvendigt med en udvidet undersøgelser, der kan bestå af for eksempel røntgen, blodprøve, tjek af tænder i bedøvelse og andet.

Hvornår og mod hvad skal min kanin vaccineres?

Sygdommene, man vaccinerer imod, har desværre alle en høj dødelighed. En årlig vaccination anbefales mod Myxomatose (kaninpest) samt RHD/VHD og RHD2/VHD (to typer af virusbetinget blødersygdom).

Selvom der er tale om vaccination mod flere sygdomme, skal kaninen kun have en injektion, som så skal gentages en gang om året. Vaccination gives bedst fra 7-ugersalderen. Man kan dog, hvis det vurderes nødvendigt, godt vaccinere allerede ved 5 uger.

Kaninkonsultation

  • ​OBS! Vær opmærksom på, at kaniner ikke må faste op til operationen, da det er vigtigt at holde tarmene i gang.
  • Kaniner kan ikke kaste op, så der er ikke risiko for dette under operationen.

Kontakt os og bestil en tid til din kanin

Ønsker du yderligere informationer om de behandlinger, vi tilbyder kaniner, så er du velkommen til at kontakte os.

For at bestille tid hos dyrlæge til kanin, kan du ringe på telefon 86 43 39 33. Du kan også kontakte os via e-mail dyrehospitalet@hotmail.com, såfremt din henvendelse ikke er akut.

Se vores åbningstider

Mandag - fredag kl. 9-17

Hver morgen mellem kl. 08.00-09.00 bliver telefonen besvaret af en dyrlæge eller veterinærsygeplejerske

  • Konsultation efter tidsbestilling
  • Det er desværre p.t. ikke muligt med åben konsultation p.g.a. corona-krisen

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut​

Har du nogle spørgsmål? - Udfyld formularen nedenfor​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt os​

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut:

  • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 08.30 – 09.00
  • Åben konsultation (uden tidsbestilling): kl. 09.00-10.00
  • Åben konsultation er desværre ikke muligt p.t. pga corona-krisen
  • Konsultation efter aftale

Du kan ringe til os for at høre mere om mulighederne eller for at bestille tid på telefon: 86 43 39 33. Du kan også sende en mail til: dyrehospitalet@hotmail.com, så vender vi tilbage, så hurtigt vi kan med mere information om priser osv. Vi ser frem til at hjælpe dig og dit kæledyr.

​​

HORNBÆK DYREHOSPITAL ApS

Normansvej 10, 8920 Randers NV

CVR: 30613120