​Aflivning af hund og aflivning af kat

Her er vores gode råd til det sidste farvel

Når et kæledyr er sygt eller meget gammelt og har en væsentlig forringet livskvalitet, er der mange, der

vælger at få det aflivet. Ved Hornbæk Dyrehospital foretager vi både aflivning af hund og aflivning af kat, og vi hjælper dig gerne med at træffe den rette om end svære beslutning.

Vores klinik har adresse i Randers, og derfor kommer mange af vores patienter samt deres ejere fra Randers og omegn, f.eks. Spentrup og Langå. Du er altid velkommen til at ringe på telefon 86 43 39 33 og få en uforpligtende snak om aflivning.

De mange svære beslutninger

Det er hårdt at sige farvel til sit kæledyr. Vi bestræber os her på stedet på, at det foregår stille og roligt, og bliver så skånsomt som muligt for både dyret og dyreejeren. Der er dog nogle overvejelser, der helst skal gøres på forhånd. Er det overhovedet den rigtige beslutning? Hvornår, hvor og hvordan skal det foregå? Skal børnene være med? Og hvad sker der bagefter?

Det rigtige tidspunkt for aflivning af kat og hund

Hvis dyret er i store smerter og/eller er uhelbredeligt syg, er beslutningen knap så svær at tage. Det er straks sværere, når det handler om dyrets livskvalitet. Vi står derfor klar til at hjælpe med at vurdere, om aflivning er det bedste, vi kan gøre for dit kæledyr.

Nogle gange kan medicinsk behandling eller anden pleje hjælpe dyret til en fin livskvalitet, og andre gange er dyret bedst tjent med at komme fredeligt herfra. Vi får i fællesskab en snak om, hvordan dyret har det derhjemme. Dyrlægen laver en klinisk undersøgelse og til sidst en samlet vurdering, hvor du som dyreejer kan få en anbefaling om, hvad der er bedst for dit kæledyr.

Sådan foregår aflivning af hund og kat

Selve aflivningen foregår fredeligt og udramatisk. Kæledyret får en bedøvende indsprøjtning, hvorefter

dyreejeren kan sidde sammen med sit dyr 5-10 minutter, indtil det er faldet i søvn. Efterfølgende gives en overdosis af et narkosemiddel, og dyrlægen lytter til sidst efter på hjertet. Det foregår roligt og smertefrit for dyret.

Aflivning i klinikken eller i hjemmet?

Aflivning af kat og aflivning af hund foregår som udgangspunkt her på klinikken, men kan også efter aftale foregå på ejers bopæl. Valget kan også afhænge af, om du selv ønsker at begrave dit kæledyr, eller om du ønsker, at vi sørger for kremering eller bortskaffelse af det aflivede kæledyr.

Skal børnene være med?

Børn knytter ofte tætte relationer med deres kæledyr, og vi synes, at de skal inddrages i det at sige farvel til familiens kæledyr. Det er af gode grunde de voksne, som skal beslutte, hvornår dyret skal aflives, men vores erfaring fortæller, at det er vigtigt at få en god og ærlig snak med hele familien. Det kan være en god idé, at børnene selv får lov at vælge, om de vil være med til aflivning, eller om de vil sige farvel derhjemme.

Begravelse eller kremering?

Hvis man vil og har mulighed for det, kan man tage sit kæledyr med hjem og begrave det efter aflivning. De fleste vælger dog at lade dyret blive på klinikken, og dyret bliver derefter kremeret. Det kan foregå i fælleskremering sammen med andre kæledyr, hvor asken bliver bortskaffet. Hvis det ønskes, kan dyret blive kremeret individuelt. Ved individuel kremering kan man få asken med hjem i en urne, som man enten kan opbevare eller grave ned.

Kontakt klinikken og få en snak

Hvis du er i tvivl om, hvad der er det rigtige for dit kæledyr eller for din familie, så er du velkommen til

at kontakte os. Vi har stor erfaring både med aflivning af hund og aflivning af kat, og vores dyrlægefaglige vurdering kan hjælpe med at træffe det rette valg.

Du kan kontakte os på telefon 86 43 39 33 eller skrive til os via e-mail dyrehospitalet@hotmail.com, hvis din henvendelse ikke er akut. Vores åbningstider og telefontider er at finde på hjemmesiden.

Se vores åbningstider

Mandag - fredag kl. 9-17

Hver morgen mellem kl. 08.00-09.00 bliver telefonen besvaret af en dyrlæge eller veterinærsygeplejerske

  • Konsultation efter tidsbestilling

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut​

Har du nogle spørgsmål? - Udfyld formularen nedenfor​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt os​

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut:

  • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 08.30 – 09.00
  • Konsultation efter aftale

Du kan ringe til os for at høre mere om mulighederne eller for at bestille tid på telefon: 86 43 39 33. Du kan også sende en mail til: dyrehospitalet@hotmail.com, så vender vi tilbage, så hurtigt vi kan med mere information om priser osv. Vi ser frem til at hjælpe dig og dit kæledyr.

Vi besvarer mails i løbet af 2-3 hverdage.

​​

HORNBÆK DYREHOSPITAL ApS

Normansvej 10, 8920 Randers NV

CVR: 30613120