Vaccination af hund og kat

​Skal du bruge en professionel dyrlæge til vaccination af hund eller kat?

​Hos Hornbæk Dyrehospital i Randers tæt på Spentrup og Langå anbefaler vi, at du lader din hund eller kat vaccinere regelmæssigt. Vaccination af kat og hund beskytter dyret mod visse alvorlige og smitsomme virussygdomme, som kan være dødelige. For en hund drejer det sig om hundesyge, parvovirusinfektion og smitsom leverbetændelse. For kattens vedkommende kan det være kattesyge eller katteinfluenza.

Det er væsentligt, at hunden/katten er rask, når den vaccineres – ellers er der risiko for, at immunsystemet ikke danner de nødvendige antistoffer – det vil sige, at vaccinationen ikke virker. I værste fald kan en igangværende infektion forværres, fordi vaccinationen belaster immunsystemet yderligere. Derfor vil dyrlægen altid forud for vaccinering af kat eller hund gennemføre en sundhedsundersøgelse samt spørge dig, om dyret har vist symptomer på sygdom.

Anbefalet vaccinationsprogram ved vaccination af kat og hund

Ved vaccination af hund eller kat anbefaler vi 3 basisvaccinationer med 4 ugers mellemrum – oftest ved 8, 12 og 16 ugers alderen – og efterfølgende én gang årligt. De nyeste vaccineanbefalinger påpeger, at man kan dække en restgruppe med dårlig immunrespons på vaccinen, ved at give en 16 ugers vaccination. Cirka 1 ud af 10 hunde, har ikke fået nok antistoffer ved 12 ugers vaccinationen.

Vi udsender en indkaldelse på mail, når det er tid til vaccination af kat eller hund.

Ved behov kan der også vaccineres imod rabies, kennelhoste, herpes eller andet. Rådfør dig altid med dyrlægen.​

Identitetsmærkning ved vaccinering af hund og kat

Hund

Ifølge den nye hundelov, skal hvalpen være identitetsmærket, når den fylder 8 uger. Mærkningen er lovpligtig og sikrer, at din hund kan komme tilbage til dig, hvis den skulle blive væk.

Identitetsmærkningen består af en mikrochip under nakkehuden, som dyrlægen indgiver ved konsultationen. Dyrlægen indberetter mikrochippens nummer til Dansk Hunderegister sammen med hundejerens navn, adresse og telefonnummer. Samtidigt opkræves en registreringsafgift, som dyrlægen indbetaler til Hunderegisteret. 


Husk at ændre dine oplysninger hos Dansk Hunderegister, hvis du flytter eller får nyt telefonnummer.​

Kat

Det er endnu ikke lovpligtigt at identitetsmærke sin kat, men vi må stærkt anbefale, at du får det gjort, da mange katte bliver væk fra deres ejer. Til tider bliver vi på dyrehospitalet kontaktet vedr. fundne katte, som er tamme men ”herreløse” , og hvis de ikke er mærket, er det stort set umuligt at finde ejeren.

Katte mærkes oftest med en øretatovering (under narkose). Dyrlægen indberetter nummeret til Dansk Katteregister samt opkræver registreringsafgiften. Husk at ændre dine oplysninger hos Dansk Katteregister, hvis du flytter eller får nyt telefonnummer.

Skal du rejse med hund eller kat?​

Ved rejse til udlandet skal din hund eller kat rabiesvaccineres. Den skal gives 21 dage før udrejse. Læs om reglerne for de enkelte lande på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Mindstekravene (som gælder for de fleste EU-lande) er:

  • Identitetsmærkning (chip)
  • ​Hundepas
  • ​Rabiesvaccination 21 dage før indrejse

For øvrige lande kan der ikke gives generelle retningslinjer. Du bør altid undersøge reglerne i god tid før afrejsen. Til fjernere rejsemål er det sikrest at kontakte det pågældende lands ambassade i Danmark, som ofte er bedst opdateret med nye regler. Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål vedrørende rejseregler.

Skal din hund eller kat i pension?

Hvis din hund eller kat skal i pension skal du være opmærksom på, at få dyret vaccineret senest 21 dage inden det afleveres i pensionen. Dette gælder også næsevaccinen mod kennelhoste.

Vores anbefalinger gælder både vaccination af kat og vaccination af hund.

Ring til os og bestil tid til vaccination af hund eller kat

Men hvad koster vaccination af hund? Og hvad koster vaccination af kat? Du er altid velkommen til at henvende dig til os, hvis du har spørgsmål ang. vaccine af hund eller vaccine af kat. Vi står altid klar til at besvare alle de spørgsmål du måtte have til priser eller andet.

​Ring til os allerede i dag på telefon: 86 43 39 33 eller send en mail til: dyrehospitalet@hotmail.com.​

Se vores åbningstider

Mandag - fredag kl. 9-17

Hver morgen mellem kl. 08.00-09.00 bliver telefonen besvaret af en dyrlæge eller veterinærsygeplejerske

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut:

  • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 08.30 – 09.00
  • Åben konsultation (uden tidsbestilling): kl. 09.00-10.00
  • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 14.00-17.00

Kontakt os​

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut:

  • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 08.30 – 09.00
  • Åben konsultation (uden tidsbestilling): kl. 09.00-10.00
  • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 14.00-17.00 eller efter aftale

Du kan ringe til os for at høre mere om mulighederne eller for at bestille tid på telefon: 86 43 39 33. Du kan også sende en mail til: dyrehospitalet@hotmail.com, så vender vi tilbage så hurtigt vi kan med mere information om priser osv. Vi ser frem til at hjælpe dig og dit kæledyr.

​​

HORNBÆK DYREHOSPITAL ApS

Normansvej 10, 8920 Randers NV

CVR: 30613120