​Kastrering og sterilisation af hund

​Der er mange gode grunde til at sterilisere eller kastrere sin hund. Det kan være, at man gerne vil undgå en uønsket/uplanlagt drægtighed, eller hunden kan være plaget af hormoner og hormonrelaterede forstyrrelser. Det kan bl.a. medføre øget aggressivitet og at hunden bliver mere territoriel. Hos Hornbæk Dyrehospital udfører vi både sterilisation og kastrering af hund.

Vores klinik har adresse i Randers, og derfor har vi mange patienter fra de omkringliggende byer, såsom Spentrup og Langå. Kontakt os på telefon 86 43 39 33 for tidsbestilling.

Hvor vælge kastrering eller sterilisation af hund?

At neutralisere sin hund, kræver ofte en del flere overvejelser og rådgivning en at sterilisere sin kat. Det er en individuel beslutning baseret på den enkelte hunds personlighed, sundhedsstatus og familiens sammensætning.

Rigtig mange hunde har større eller mindre adfærdsproblemer, og desværre er det blevet en universalløsning at få hunden kastreret. Det er ikke altid den rette løsning, og i værste fald gør det problemerne større. Derfor er det en god idé at få hunden grundigt undersøgt, før du vælger at få udført kastrering af din hund.

Hvordan tager vi hundens adfærd med i overvejelserne?

Kastrering på grund af adfærd, der er seksuelt motiveret, vil kunne have effekt, hvis kastreringen sker så tidligt, at hunden får begrænset indlæring af adfærden. Kastrering på grund af adfærd, som ikke er seksuelt motiveret, vil have lille eller ingen effekt. I forbindelse med adfærd, hvor frygt og angst er involveret, vil adfærden ved kastrering kunne blive værre.

Har du kastreret, så har du kastreret. Derfor er det vigtigt, at der stilles en adfærdsdiagnose, før evt. kastreringen gennemføres. Denne konsultation har en varighed af ca. 30 minutter. Ved yderligere adfærdsrådgivning henvises der til en adfærdskonsultation.

Praktiske oplysninger om kastrering og sterilisation af hund

Når du har truffet beslutningen, er der en del praktiske oplysninger, der skal på plads. Det hjælper vi selvfølgelig med. Først og fremmest er det vigtigt at vide, at prisen på sterilisation af hund udregnes og retter sig efter hundens størrelse.

Kontakt os for at høre mere om kastrering og sterilisation af hund

Hvis du overvejer at kastrere eller sterilisere din hund, er du velkommen til at kontakte os. Vi tager som beskrevet udgangspunkt i en adfærdsnak, hvorefter vi vejleder dig til at træffe den rette beslutning for dit kæledyr.

Vi kan kontaktes på telefon 86 43 39 33 eller på e-mail dyrehospitalet@hotmail.com

Se vores åbningstider

Mandag - fredag kl. 9-17

Hver morgen mellem kl. 08.00-09.00 bliver telefonen besvaret af en dyrlæge eller veterinærsygeplejerske

  • Konsultation efter tidsbestilling

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut​

Har du nogle spørgsmål? - Udfyld formularen nedenfor​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt os​

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut:

  • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 08.30 – 09.00
  • Konsultation efter aftale

Du kan ringe til os for at høre mere om mulighederne eller for at bestille tid på telefon: 86 43 39 33. Du kan også sende en mail til: dyrehospitalet@hotmail.com, så vender vi tilbage, så hurtigt vi kan med mere information om priser osv. Vi ser frem til at hjælpe dig og dit kæledyr.

Vi besvarer mails i løbet af 2-3 hverdage.

​​

HORNBÆK DYREHOSPITAL ApS

Normansvej 10, 8920 Randers NV

CVR: 30613120