​Kastrering og sterilisation af hund

Der er mange gode grunde til at sterilisere eller kastrere sin hund. Det kan være, at man gerne vil undgå en uønsket/uplanlagt drægtighed, eller hunden kan være plaget af hormoner og hormonrelaterede

forstyrrelser. Det kan bl.a. medføre øget aggressivitet, og at hunden bliver mere territoriel. Desuden kan tæver døje med psedodrægtighed, også kaldet falsk drægtighed, som påvirker dem meget negativt.

Hos Hornbæk Dyrehospital udfører vi både sterilisation og kastrering af hund.

VoresklinikharadresseiRanders,ogderforharvimangepatienterfradeomkringliggendebyer,såsom Spentrup og Langå. Kontakt os på telefon 86 43 39 33 for tidsbestilling.

Hvorfor vælge sterilisering eller kastrering af hund?

At neutralisere sin hund, kræver ofte en del flere overvejelser og rådgivning end at sterilisere sin kat. Det er en individuel beslutning baseret på den enkelte hunds personlighed, sundhedsstatus og familiens

sammensætning.

Rigtig mange hunde har større eller mindre adfærdsproblemer, og desværre er kastrering eller sterilisering af hunde blevet en universalløsning. Det er ikke altid den rette løsning, og i værste fald gør det problemerne større. Derfor er det en god idé at få hunden grundigt undersøgt, før du vælger at få udført kastration af din hund.

Hvordan tager vi hundens adfærd med i overvejelserne?

Kastrering af hund på grund af adfærd, der er seksuelt motiveret, vil kunne have effekt, hvis kastreringen sker så tidligt, at hunden får begrænset indlæring af adfærden. Kastrering på grund af adfærd, som ikke er seksuelt motiveret, vil have lille eller ingen effekt. I forbindelse med adfærd, hvor frygt og angst er involveret, vil adfærden ved kastrering kunne blive værre.

Kastrering af hund er en permanent behandling. Derfor er det vigtigt, at der stilles en adfærdsdiagnose, før evt. kastreringen gennemføres. Denne konsultation har en varighed af ca. 30 minutter. Ved yderligere adfærdsrådgivning henvises der til en ​adfærdskonsultation.

Praktiske oplysninger om kastrering og sterilisation af hund

Når du har truffet beslutningen, er der en del praktiske oplysninger, der skal på plads. Det hjælper vi selvfølgelig med. Først og fremmest er det vigtigt at vide, at prisen på sterilisering af hund udregnes og retter sig efter hundens størrelse.

Kontakt os for at høre mere om kastrering og sterilisation af hund

Hvis du overvejer at kastrere eller sterilisere din hund, er du velkommen til at kontakte os. Vi tager som beskrevet udgangspunkt i en adfærdsnak, hvorefter vi vejleder dig til at træffe den rette beslutning for dit kæledyr.

Vi kan kontaktes på telefon 86 43 39 33 eller på e-mail dyrehospitalet@hotmail.com

Se vores åbningstider

Mandag - fredag kl. 9-17

Hver morgen mellem kl. 08.00-09.00 bliver telefonen besvaret af en dyrlæge eller veterinærsygeplejerske

  • Konsultation efter tidsbestilling

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut​

Har du nogle spørgsmål? - Udfyld formularen nedenfor​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt os​

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut:

  • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 08.30 – 09.00
  • Konsultation efter aftale

Du kan ringe til os for at høre mere om mulighederne eller for at bestille tid på telefon: 86 43 39 33. Du kan også sende en mail til: dyrehospitalet@hotmail.com, så vender vi tilbage, så hurtigt vi kan med mere information om priser osv. Vi ser frem til at hjælpe dig og dit kæledyr.

Vi besvarer mails i løbet af 2-3 hverdage.

​​

HORNBÆK DYREHOSPITAL ApS

Normansvej 10, 8920 Randers NV

CVR: 30613120