Undersøgelse & behandling

Konsultation hos dyrlægen alle hverdage 14-17: Konsultation hos dyrlægerne efter forudgående tidsbestilling​ eller

hverdage 9-10: Konsultation uden tidsbestilling.​

I konsultationen bliver dit dyr undersøgt af dyrlægen, mens du er til stede. Samtidig indkredses problemet via en dialog mellem dig og dyrlægen. Dine observationer af dyrets adfærd og eventuelle sygdomssymptomer er vigtige brikker i puslespillet, når dyrlægen stiller diagnosen.

Efterfølgende vil dyrlægen ordinere behandling eller eventuelt tilbyde uddybende undersøgelser.​

Indlæggelse til udvidet undersøgelse eller behandling

Hvis der er behov for mere tidskrævende undersøgelse eller behandling, vil dyrlægen tilbyde, at dit dyr bliver indlagt på dyrehospitalet.

I de fleste tilfælde kan undersøgelse/behandling foretages ambulant, d.v.s. at dyret kan komme hjem samme dag. Typisk modtager vi dyrene kl. 9-10 og hjemsender dem kl. 15-16.30. Hvis du ønsker det, kan vi aftale at ringe til dig, så snart dyret er ved at vågne efter narkosen.

Dyrehospitalet tilbyder en række videregående undersøgelser og behandlinger:

 • Røntgen
 • Ultralydscanning
 • Laboratorieundersøgelser (blodprøver, urinprøver, vævsprøver)
 • Kirurgisk behandling
 • Udvidet medicinsk behandling
 • Guldimplantation
 • Tandbehandlinger​

​Røntgen

Røntgenundersøgelse giver os et indblik i kroppens indvendige strukturer. F.eks kan vi vurdere, om knoglerne er intakte, om leddenes position er normal, om der er fremmedlegemer i mave-tarm kanalen – for blot at nævne nogle få muligheder. Du får mulighed for at se røntgenbillederne sammen med dyrlægen, hvis du ønsker det.​

​Ultralydscanning

Ultralydscanning lader os, lige som røntgen, ”se ind i kroppen”. Men scanning aftegner i de fleste tilfælde kroppens bløddele (f.eks . bughuleorganerne) bedre end røntgen. F.eks. benytter vi scanning, når vi undersøger livmoderen for betændelse eller drægtighed. Ofte kan vi scanne dyret i vågen tilstand, mens du er til stede, så du kan kigge med på skærmen.

Laboratorieundersøgelser

Undersøgelse af blod-, urin- og vævsprøver er et vigtigt diagnostisk værktøj ved mange forskellige sygdomme. En stor del af analyserne kan vi udføre i vort eget laboratorium – andre gange sender vi prøver til eksterne laboratorier, hvis der er behov for specialundersøgelser.​

​Kirurgisk behandling

Hvis dit dyr skal opereres, aftaler vi oftest at modtage dyret mellem 9 og 10 på operationsdagen. Dyret skal faste fra midnat aftenen før men må dog gerne drikke vand. Inden bedøvelsen bliver dit dyr undersøgt, så vi er forberedt, hvis der skal tages særlige forholdsregler under narkosen. Efter operationen overvåges dit dyr under opvågningen og er som regel klar til at komme hjem efter kl. 15. I de fleste tilfælde skal stingene fjernes efter 10 dage. Dette får du besked på ved afhentning af patienten.

Ved hjemsendelsen får du besked på, hvordan dit dyr skal behandles hjemme efter operationen. Hvis du hjemme bliver i tvivl om, om alt er, som det skal være, er du altid velkommen til at kontakte Dyrehospitalet. F.eks. hvis:

 • Dyret bliver tiltagende svagt/slapt eller svært at komme i kontakt med.
 • Dyret ikke vil spise/drikke indenfor et døgn efter operationen.
 • Dyret kaster op mere end et døgn efter operationen eller får diarre.
 • Sting i operationssåret løsner sig.
 • Såret bløder (mere end få dråber).
 • Såret bliver hævet og rødt i dagene efter operationen.
 • Dyret virker generet af sin forbinding.
 • Forbindingen bliver våd, glider ned eller falder af.

Vi udfører de fleste kirurgiske indgreb her på Dyrehospitalet. Kun i særlige tilfælde (f.eks. komplicerede øjenoperationer eller rygoperationer) henviser vi til en specialist. 

​Udvidet medicinsk behandling

Når den medicinske behandling ikke kan færddiggøres indenfor rammerne af en almindelig konsultation, kan det være nødvendigt at indlægge dit dyr til videre behandling. Det kan f.eks. være oprensning af øregangsbetændelse eller større sår under bedøvelse, intensiv behandling af kritisk syge dyr, indstilling af insulindosis ved sukkersyge og mange andre forskellige opgaver.

Vi aftaler i hvert enkelt tilfælde med dig, hvilken behandling, vi udfører, og hvornår dyret kan komme hjem igen.

Guldimplantation

Guldimplantation er en af behandlingsmulighederne ved kroniske ledsmerter, oftest forårsaget af ledslidgigt (artrose). Vi har især benyttet teknikken på hunde med artrose som følge af hofteledsdysplasi. Princippet er, at dyrlægen v.h.a. en kanyle placerer små guldstykker i nærmere fastlagte akupunkturpunkter omkring leddet. Behandlingsformen relaterer til den traditionelle kinesiske medicin. Den præcise virkningsmekanisme kendes ikke til bunds, men man mener, leddets elektriske ladning ændres, og at dette giver den smertestillende effekt. Resultaterne taler derimod deres tydelige sprog: Vi ser en langvarig smertestillende virkning hos ca. 70 % af hundene med hoftesmerter.​

Tandbehandling

Tandstensbelægning, tandkødsbetændelse, parodontose er et kronisk problem hos mange hunde og katte. Ofte mistes tænder, fordi forandringerne ender med at skade tandrødderne. Måske er dårlig ånde det eneste symptom, ejeren har bemærket. Andre tandproblemer kan f.eks. være overtallige eller fejlplacerede tænder, som skal fjernes for at opnå en sund tandstilling.

Dyrehospitalet tilbyder tandrensning, tandbehandling og vejledning i at opnå og bevare en sund mund hos dyrene.​

Se vores åbningstider

Mandag - fredag kl. 9-17

Hver morgen mellem kl. 08.00-09.00 bliver telefonen besvaret af en dyrlæge eller veterinærsygeplejerske

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut:

 • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 08.30 – 09.00
 • Åben konsultation (uden tidsbestilling): kl. 09.00-10.00
 • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 14.00-17.00

Kontakt os​

Du er altid velkommen til at komme forbi vores dyreklinik, hvis det er akut:

 • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 08.30 – 09.00
 • Åben konsultation (uden tidsbestilling): kl. 09.00-10.00
 • Konsultation efter tidsbestilling: kl. 14.00-17.00 eller efter aftale

Du kan ringe til os for at høre mere om mulighederne eller for at bestille tid på telefon: 86 43 39 33. Du kan også sende en mail til: dyrehospitalet@hotmail.com, så vender vi tilbage så hurtigt vi kan med mere information om priser osv. Vi ser frem til at hjælpe dig og dit kæledyr.

​​

HORNBÆK DYREHOSPITAL ApS

Normansvej 10, 8920 Randers NV

CVR: 30613120